5 octombrie – Ziua Educatiei

Astăzi, 5 octombrie 2015, cu ocazia Zilei Educaţiei, profesorii si elevii scolii noastre au organizat diverse activităţii şcolare inchinate educatiei. Clasa a VII-a A a organizat atat o dezbatere, cat si un concurs de eseuri pe tema „Importanţa dascălului în viaţa elevului”. Activitatea a constat în rezolvarea unui chestionar în care elevii erau solicitaţi să aducă argumente pro şi contra educaţiei atât în familie, cât şi în cadrul şcolii. Dintre argumentele aduse în favoarea educaţiei menţionăm ideile următoare: educaţia te ajută să fii mai civilizat şi mai politicos cu cei din jur, educaţia îţi oferă şansa de a deveni ceva în viaţă, de a ocupa o funcţie care să-ti ofere confortul material şi intelectual de care ai nevoie în viaţă, educaţia îţi dă şansa să accezi la forma de învăţământ superior pe care ţi-o doreşti, oferindu-ţi cultura generală pentru a putea să-ţi susţii punctul de vedere într-o conversaţie. Elevii au formulat însă şi câteva argumente împotriva educaţiei accentuând faptul că educaţia te privează de timp liber, uneori nemairămânând timp liber pentru hobby-uri. Unii elevi au spus ca o parte din informaţiile primite la şcoală sunt inutile şi nu îi ajută în viaţă, alţii spunând că nu le place să înveţe.

In urma analizei opiniilor pro şi contra educaţiei formulate de elevi , se poate constata că majoritatea elevilor găsesc educaţie benefică, considerând că aceasta le oferă şansa de a deveni cineva în viaţă. Doar puţini consideră că şcoala este o corvoadă zilnică, aceştia din urmă dovedind o lipsă de interes pentru învăţătură şi comoditate în activităţile educative şcolare şi extraşcolare.

In finalul activităţii elevii au fost implicaţi în exprimarea opiniei referitoare la următoarele citate/ proverbe

  • „Educaţia este cel mai frumos dar pe care-l poate dobândi omul.” (Platon)                                                          „Singurul mod rezonabil de a educa este acela de a fi o pildă de urmat.” (A. Einstein)
  • „Spiritul copiilor nu este un vas pe care vrem să-l umplem, ci este o vatră pe care trebuie s-o încălzim.”(J.H.PESTALOZZI)
  • “Copiii nu-şi vor aminti de tine pentru lucrurile pe care li le-ai dat, ci pentru că i-ai iubit cu adevărat.”(Robert L. Evans)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: