Mobilităţi individuale Comenius

În perioada 4-7 iulie 2011, am participat la o mobilitate individuală Comenius, un curs de formare care s-a desfăşurat în Katerini, Grecia, la o şcoală particulară, „Platon School”. Titlul cursului a fost: „Moodle – teaching and learning skills”.

Cursul face parte din Programul de Învăţare pe tot parcursul Vieţii (LLP), realizat prin fonduri FSE-POSDRU.

Activitatea de formare s-a desfăşurat în cabinetul de informatică al şcolii, unde fiecare cursant a învăţat cum să creeze un curs Moodle, ceea ce a reprezentat şi evaluarea finală. Au participat 3 profesori, doi din România şi unul din Ungaria şi a fost predat de un profesor de informatică şi de un profesor de istorie specializat în acest domeniu. Ni s-a pus la dispoziţei platforma şcolii, un nume de utilizator şi parolă, pe care am putut să o utilizăm şi ulterior.

De asemenea, ne-au fost prezentate şi aspecte din bogata cultură a acestei ţări prin excursia pe care am efectuat-o la Muntele Sion. Fiecare dintre cursanţi, la rândul său a prezentat aspecte din cultura dar şi din modul de organizare a învăţământului în ţara lui.

Ce este Moodle?

Moodle este un Mediu De Învăţare Virtual, o platformă care oferă un cadru de interacţiune între profesor şi elevi. Profesorul are privilegiul de a crea şi edita materiale în timp ce elevii pot interacţiona cu aceste informaţii fără a le modifica conţinutul. Astfel, se crează un canal de comunicare cu tinerii de azi, care acestora le este foarte familiar. Dar, spre deosebire de alte medii de comunicare online pe care ei le folosesc, mediul formal pe care platforma îl oferă, poate da mai multă autoritate în faţa elevilor.

Pentru a vă informa şi a aplica pentru astfel de cursuri de formare europene, trebuie doar să accesaţi site-ul A.N.P.C.D.E.F.P., unde veţi găsi toţi paşii pe care trebuie să-i urmaţi  şi puteţi să vă alegeţi cursul pe care îl doriţi din Catalogul de cursuri Comenius pus la dispoziţie pe site.

Prof. Gavril Simona

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: