Let’s Do It, Romania! – Pe 12 mai, schimbam lumea impreuna!

Let’s Do It, Romania! in parteneriat cu Ministerul Educatiei va invita la Curatenia Nationala pe 12 mai. Voluntarii elevi si profesori dau exemplu intregii tari.

Ne-am obisnuit adesea sa cautam motive sa nu ne implicam, sa comentam de pe margine si sa fim indiferenti la tot ce se intampla in jur doar pentru ca “eu singur nu pot schimba nimic”, “tara asta va fi la fel, nu are sens sa ma implic”.

Dar noi avem motive serioase sa credem ca nu este asa si ca Romania poate sa fie o tara frumoasa si curata daca oamenii care o locuiesc sunt mai responsabili si mai dornici sa schimbe ceva cu adevarat. Intr-adevar, nu putem fi cu totii la fel, dar o mana de oameni poate arata ca Romania mai are o sansa pe care trebuie sa o fructificam cu totii.

In 2010 si 2011, aproximativ 500 000 de voluntari au participat la Let’s Do It, Romania!, cel mai mare proiect de implicare sociala care si-a propus curatarea arealelor naturale intr-o singura zi. Astfel, tara noastra a devenit cea mai mare tara din lume, cu numarul cel mai mare de locuitori, care a organizat o astfel de actiune la nivel national.

Voluntarii au facut posibil acest proiect de la echipa de organizare, la cei care au iesit sa carteze si sa puna pe harta Let’s Do It, Romania! mormanele de deseuri, la toti cei care au transformat Zilele de Curatenie Nationala in visuri implinite.

Alaturi de noi toti, au fost autoritatile locale si centrale, mass-media locale si nationale, companii, persoane publice, operatori de salubritate, ONG-uri.

In 2012, miza a crescut, este mult mai mare, dar ne bucuram sa fim cu totii acolo: anul acesta, 100 de tari din intreaga lume vor face curatenie generala: de la Franta, la Brazilia, la India si San Francisco, vom spune cu totii “Let’s Do It”.

Romania va face curatenie alaturi de Bulgaria, Republica Moldova si Turcia in aceeasi zi – 12 mai. Zi in care va asteptam cu mic, cu mare, alaturi de noi – sa schimbam lumea impreuna, prin gesturi mici, dar sigure.

In ambele editii, jumatate din voluntarii participanti au fost elevi care au venit insotiti de profesorii lor si au dat un exemplu unei tari intregi. Ca si in anii precedenti, elevii vor primi diplome de participare iar profesorii vor primi adeverinte.

Fiti alaturi de noi si anul acesta:

Ne vedem la curatenie pe 12 mai? Let’s Do It, Romania!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: